Keresés ebben a blogban

2012. március 14., szerda

2012 június 10 - Önkormányzati választások

Derzsi Zoltán kontra Bokor Alexandru Fiatal v. Idős Új nemzedék v. Régi komcsi Egyenrangúak v. Talpnyalók

91 megjegyzés:

  1. akkor indul a ...mandula?

    VálaszTörlés
  2. már ideje, h induljon...

    VálaszTörlés
  3. Ki indul még a választásokon polgármesternek?

    VálaszTörlés
  4. Vajon ki?... Bokor Alexandru

    VálaszTörlés
  5. Semmi friss hír a válszatásokról?

    VálaszTörlés
  6. Végül ki indul az RMDSZ színekben?

    VálaszTörlés
  7. Végül is csak Bokor Alexandru, mert, amint hallszik, a legálisan lezajlott előválasztás után, a KÖZPONTI vezetés nem fogadta el Derzsi Zoltán jelölését. Hogyne, hogy valaki belelásson a mocskaikba, pénzügyi manővereikbe. Különben lehet, hogy a már két éve kiutalt pénzből most kezdenek el utcákat aszfaltozni. Dehát négy évvel ezelőtt is a választás előtt egy héttel aszfaltozták a bánya útját.

    VálaszTörlés
  8. kár, hogy nem tudnak megváltozni a dolgok...

    VálaszTörlés
  9. Meg tudnának, csak több ember kellene, aki kiáll a változás igénye mellett. Elsősorban azokat kellene, kell mellékvágányra terelni, akik miatt a fejlődés megállt. Nézzetek szét, már csak Parajd maradt ki a járdásításból (más helyen már rég elfelejtették), a mellékutcák aszfaltozása is csak itt nem történt meg, aztán a jövőhónapba leaszfaltozzák teszem azt Görgényalját, mindenki a polgármester ülepére ragad nyalás céljából. A papok már behódoltak neki(megköszönték a virágadományt, pedig nem az ő pénze volt benne). Persze, a kőbánya bővítési igéretek megint egy csomó szavazatot visznek. S így tovább.

    VálaszTörlés
  10. Parajdi Eremdéesz himnusz
    Ihaj, tyuhaj, szánom-bánom, virágom, virágom,
    Mivé lett a tulipánom, virágom, virágom,

    Bokrosan nő mint a rózsa, virágom, virágom,
    Ujjad ugyancsak megszúrja, virágom, virágom,

    Nebántsvirág, védett fajta, virágom, virágom,
    Mise, átok nem fog rajta, virágom, virágom,

    Tulipánom ne tiporjad, virágom, virágom,
    A választást el ne kúrjad, virágom, virágom,

    Ne kérdezd, hogy kit válasszál, virágom, virágom,
    Te engemet, én magamat, virágom, virágom,

    VálaszTörlés
  11. Nagyon jó a himnusz szövege... gratula a szerzőnek.

    VálaszTörlés
  12. Megjegyzés a szerkesztőnek: nem lehetne fordított sorrendbe megjeleníteni a hozzászólásokat, hogy ne kelljen az összeset lepergetni, hogy a legújabbat elolvassuk?

    VálaszTörlés
  13. A székelyhonon cenzurázott levél közzétételét kérnénk itt,mert az igazolná a másik fórumon sokak által nehezményezett átállást.

    VálaszTörlés
  14. Iktató szám 64 /2012.

    RMDSZ UDVARHELYSZÉK TERÜLETI SZERVEZET
    Dr. Verestóy Attila Elnök Úr figyelmébe!


    Tisztelt Elnök Úr!

    Tisztelettel közöljük a Prajd Község RMDSZ helyi szervezete tevékenységét a 2012. február 10 és 2012. április 15 között.

    2012. február 29-én Márton Zoltán Ernő Parajd Község RMDSZ helyi szervezetének elnöke az Udvarhelyszéki RMDSZ szervezet ügyvezető elnökétől Sándor Kálmán úrtól érdeklődött a 2012-es helyhatósági választásokról, annak kimeneteléről. A beszélgetés során kiderült, hogy Parajd Községben Bokor Sándor jelenlegi független polgármestert javasolják az RMDSZ jelöltjének, és ezt a tényt egy általuk szervezett közvélemény kutatással fogják alátámasztani.
    Ennek kapcsán 2012. március 1-én összeült Parajd Község helyi RMDSZ választmánya, minek következtében megfogalmazódott az 1/2012-es számmal beiktatott átirat, amelyben a helyi választmány tiltakozását fejezte ki a javasolt jelölttel szembe és jelezte, hogy rendelkezik saját jelölttel, és kéri ennek támogatását. A 2012. március 2-án tartott széki ülésen az elnökség hosszasan tárgyalta a választmány által megfogalmazott javaslatokat és arra a döntésre jutottak, hogy közvélemény kutatás során mérjék fel az esetleges jelöltek népszerűségét és ez alapján történjen meg a jelöltállítás.
    2012. március 6-án Parajd Község RMDSZ helyi választmánya 3/2012 es számmal küldött átiratban újból értesítette az Udvarhelyszéki Területi Állandó Tanács tagjait, hogy Parajd Községben mindenképp állóurnás előválasztásra kerül sor és kérték erre a támogatásukat.
    2012. március 7-én Márton Zoltán Ernő és Káli Árpád az Udvarhelyszéki önkormányzati tanács ülését követően konzultált Sándor Kálmán ügyvezető elnök úrral az előválasztás megszervezéséről és lebonyolításáról.
    2012. március 13-án Parajd Község RMDSZ helyi választmánya kibővített keretek közt döntött a 2012-es helyhatósági előválasztások módozatáról és annak időpontjairól betartva az Alapszabályzat illetve az SZKT 2012-es határozatában leirt törvényszerűséget, a 7/2012 es számmal iktatott átirattal le is közölte. Ennek értelmében meg is történ a közzététel, a jelöltek dokumentációjának letevése a megszabott időpontig, majd 2012. március 23-án sor került a a jelenlegi mandátumban levő RMDSZ tanácsosok tevékenységi beszámolójára és ugyan ekkor sor került a jelöltek ismertetésére, amelyen az Udvarhelyszéki Területi RMDSZ szervezet is képviseltette megát, és teljesen rendben talált mindent.
    2012. március 29-én értesítették Márton Zoltán Ernőt, hogy sürgősen jelentkezzen az udvarhelyszéki RMDSZ irodánál ahol közölték a 2012. március 10-én tartott szárhegyi HET ülés döntését, melyben Bokor Sándor jelenlegi független polgármestert egyhangúan támogatják Parajd Község RMDSZ-es polgármester jelöltjeként (a HET jegyzőkönyv kivonatát többszöri kérésre adták át a döntéstől számolva 20 nap késéssel).

    VálaszTörlés
  15. 2012. március 30-án Parajd Község RMDSZ helyi szervezetének tagjai újból összeültek a HET döntésének megtárgyalásáért, minek során egyhangúan elutasították a HET javaslatát és kifejezték azon akaratukat, hogy csakis kizárólag állóurnás előválasztáson hajlandók részt venni és csakis ebben a formában tud, megtörténi a jelöltállítás. Kompromisszumos megoldásnak javasolták, hogy utólagosan Bokor Sándor úr is letehesse április 5-ig a jelöléshez szükséges dokumentumokat.
    Kérték, hogy április 2 és április 6 között feltétlenül kerüljön megszervezésre egy gyűlés, amelyen az RMDSZ felső vezetése is képviseltesse magát.
    Márton Zoltán Ernő, Derzsi Zoltán és Káli Árpád megkeresték Bokor Sándor polgármester urat a jelenlegi helyzet megbeszélése végett mivel ő nem volt hajlandó felvenni a helyi RMDSZ-el a kapcsolatot és tudatták, hogy lehetősége van letenni a jelöltségéhez szükséges dokumentumokat záros határidőn belül, amit ő elutasított.
    Időközben Derzsi Zoltán tanácsos úr személyesen szándékozott találkozni Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnökével a kialakulóban lévő helyzet megtárgyalására, de csak telefonos beszélgetésre lett lehetőség Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnökével. A telefonbeszélgetés során az elnök úr azt nyilatkozta, hogy a HET döntése végleges és nem érti, hogy Parajd Községbe miért mindig csak választáskor jelenik meg az a „másik csapat”. Sajnos az elnök úr a tények ismerete hiányában felületesen válaszolt a kérdésekre és tett kijelentéseket.

    2012. április 4-én átiratban közölték, hogy Szövetségi szintű döntés alapján Parajd Községben kérdőíves felmérés készül, minek alapján a szövetség eldönti a jelöltállítást. Ugyanakkor kérték, hogy az előválasztás dátumát ki kellene tolni április 20-ra. A kérdőíves felmérés előtt már megtörtént két telefonos felmérés, amelyről Parajd Község helyi RMDSZ szervezetét sem írásban sem más eszközökkel nem értesítették. A helyi szervezet utólagosan értesült a második telefonos felmérés eredményeiről. A helyi szervezet a felméréseket hiteltelennek és megalapozatlannak tartja, mivel, hogy ezen felmérések eredményeinek a valódiságát nem lehet bizonyítani és a telefonon megkérdezett személyek nyilatkozatát nem lehet alapul venni egy kialakulóban lévő helyzet megoldására. A kérdőíves felméréssel kapcsolatosan olyan nevű kifogásai vannak a helyi szervezetnek, hogy a meghatalmazott cég az állandó választási névjegyzéken előre bejelölt személyek voltak megkérdezve. Ugyanakkor a felmérést végző személyek komolysága is megkérdőjelezhető mivel olyan irányú nyilatkozatokat tettek a megkérdezett személyek irányában, hogy ez teljes egészében befolyásolta a megkérdezett személy válaszát. Tekintettel arra, hogy a megkérdezett személyek összes adatát bejegyezték a kérdőívre az illető személy nyilatkozata a jelenlegi hatalom akaratát tükrőzi. Véleményünk szerint a többszöri felmérés elbátortalanitotta az RMDSZ szimpatizáns választó polgárok megjelenési, vagy szavazási hajlandóságát az előválasztáson.

    VálaszTörlés
  16. 2012. április 4-én a Parajd Község helyi RMDSZ szervezete által tartott gyűlésen megfogalmazódott, hogy:
    - határozottan továbbra is fenntartsa Parajd Község RMDSZ helyi szervezete, hogy csak az RMDSZ alapszabályzatát veszi figyelembe és az urnás előválasztásokat a kiközölt dátumon megtartsa, ugyanis az előírt határidőket betartva az urnás előválasztás dátuma a jegyzőkönyv alapján közzé volt téve.
    - határozottan elutasítják a közvélemény kutatást, amelyet harmadik alkalommal is szándékoznak elvégeztetni.
    - egyhangúan mindenki határozottan elzárkózik attól, hogy a nevét felhasználják az általuk ellenzett közvélemény kutatáshoz, mivel hogy az alapszabályzat a jelölt állítás módozataiban sehol nem említi eme közvélemény alapú kiválasztást.
    - egyhangúan elutasítják és ellenezik, hogy bárki egy új jelölt listát állítson Parajd Község RMDSZ helyi szervezetének nevében, amely nem az alapszabályzat alapján történt, amit semmisnek nyilvánítanak.

    2012. április 15-én megtörtént az előválasztás, aminek során elkészült a rangsorolt tanácsosi lista és a polgármester jelölt személyének kiléte is. Az előválasztáson részt vett Bokor Botond elnökségi tag, mindent rendben talált a jelölési dokumentumokat, a rangsorolt listát átadta az Udvarhelyszéki RMDSZ irodának ahol iktatásra került.

    Parajd Község RMDSZ helyi szervezete szomorúnak találja, hogy a Udvarhelyszéki RMDSZ nem adatott lehetőség egy találkozóra a felső vezetés képviselőivel, ugyanis csak úgy lehet reális képet kialakítani egy helyzetről, ha mind a két fél meghallgattatik. Szomorúan állunk a tények előtt, hogy 2012-ben, amikor az erdélyi magyar politikai életben mondhatni válság helyzet van, akkor nem az RMDSZ-en belüli megerősödés történik, hanem még az alapszabályzat felrúgására is sor kerülhet alaptalan téves információk ismeretében. Azon túl, hogy az RMDSZ szabályzatából eredő jogainkat nem gyakorolhatjuk, mélységesen megbántva érezzük magunkat, ugyanis egy semmit nem tevő, bajkeverő társaságnak vagyunk leírva, holott nem szolgálunk rá ugyanis az elmúlt évek választási eredményeit együtt ezekkel az emberekkel hoztuk nem pedig egy ember oldotta meg.

    Mindezek mellett bízunk benne, hogy racionálisan mérlegelik a kialakult helyzetet teljes figyelem előtt tartva a Szövetség Alapszabályzatát, és nem adnak okot bomlási folyamat elindulásának. Ugyanis ezek az emberek mindig az RMDSZ szekerét húzták, húzzák és húzni akarják, ha lehetőséget kapnak rá. Azt gondoljuk, hogy a szövetség „demokratikus” megnevezése magába foglalja az alulról építkezés fogalmát nem pedig fordítva.

    Maradunk tisztelettel, Parajd Község RMDSZ helyi szervezetének tagjai


    MÁRTON ZOLTÁN ERNŐ
    Parajd Község RMDSZ helyi szervezetének elnöke
    Parajd, 2012. Április 17.

    VálaszTörlés
  17. Szenzációs, még egyszer köszi itt is!

    VálaszTörlés
  18. Olvasva a fenti leveleket, meg a másik lapon megjelent hozzászólásokat, Felsőinek kiegészítésként közölném, hogy a RMDSZ csapatot Borbolynak két személy írhatta le (jellemezhette) a fenti módon, éspedig a papné és Bokor. Ők beszélgettek kerülő úton Borbollyal.

    VálaszTörlés
  19. A székelyhonon már említve lett ez, s egyetértek én is vele! Már ittenre értem :)!

    VálaszTörlés
  20. Emlékeztető!

    színekben indulna a júniusi választásokon.
    Így tenne Bokor Sándor,
    Parajd függetlenként mandátumot
    nyert polgármestere is. Bokor
    nyolc éve RMDSZ-esként, négy
    éve pedig függetlenként diadalmaskodott
    a választásokon, úgy,
    hogy legutóbb az első körben még
    Márton Zoltán Ernő, a szövetség
    jelöltje vezetett 140 vokssal, két
    héttel később azonban Bokor 64
    szavazattal többet gyűjtött, így
    ő maradt a polgármester. Bokor
    Sándor tegnap lapunk érdeklődésére
    elárulta: újabb mandátumot
    szerezne, ezúttal ismét a szövetség
    színeiben.
    – Időnként vegyes érzelmek
    kerítenek hatalmukba, úgy érzem,
    elég volt, elfáradtam, ennek
    ellenére fontolgatom, hogy egy
    harmadik mandátumért is harcba
    szállok – mondta a Hargita Népe
    Udvarhelynek Bokor. A parajdi
    polgármester közölte, nem az
    ilyenkor szokásos sablonos szöveget
    veszi elő, de tényleg sok még a
    munka a községben, van még mit
    fejleszteni.
    Bokor Sándor azt mondja,
    amennyiben tevékenysége „üti a
    mércét”, az RMDSZ színeiben
    nyerne újabb négyéves mandátumot,
    ha viszont a szövetségben
    másként gondolják, akkor egy
    újbóli független státus lehet a
    B-terv számára – persze, ha a lakosság
    is támogatja ezirányú törekvéseiben.
    – Mindenki tudja: négy éve
    függetlenként nyertem meg a
    választásokat, s azt is jól tudják,
    miért történt mindez. Ennek
    ellenére nem foglalkozom
    a múlttal, hiszen azt szoktam
    mondani, mindentől és mindenkitől
    független voltam az elmúlt
    négy évben, csak éppen attól az
    RMDSZ-től nem, amelyiknek
    egykor alapító tagja voltam, s
    amelyiktől sok segítséget kaptam
    az elmúlt időszakban is. Fel sem
    merült, hogy más pártok színeiben
    jelöltessem magam. Hű maradok
    elveimhez, még akkor is,
    ha vannak, akiknek nem tetszik,
    hogy időnként kimondom, ami
    fáj – hangsúlyozza Bokor, hozzátéve:
    a legfontosabb a helyi közösség
    érdekeinek a képviselete, a
    helyi emberek szolgálata.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melyik helyi embert akarja szolgalni?Azt a ketszinu...........mindenki tudja mar ,mi ez a szerepeles?Mar megint,meg mindig!

      Törlés
    2. He Bokor Sandor Ur kivurol szemlelve a dolgokat lassan 8 eve, h nem elek Parajdon csak latogatoba megyek haza. Az a minimalis aprosagokat leszamitva nem sok valtozason met at a Falu,ugyan ugy szemetes rendezetlen mind ez elott...ellentetbe Korondal! Itt lenne az ideje h at engedd a helyed a fiatalabbaknak,mert sajnalatos modon ugy tunik h bele buktal(Elkurtad mind Gyurcsany...

      Törlés
  21. És még mindig bedőlnek az emberek a dumának... Még meddig emberek? Ébredjetek emberek... Nem volt elegetek a komcsi vezetésből?

    VálaszTörlés
  22. Az Erdélyi Naplóban jelent meg az egyik legérthetőbben leírt szöveg a kialakult helyzetről. Érdemes elolvasni.

    VálaszTörlés
  23. Nyílt levélben fordul Borboly Csabához, a csíkszéki RMDSZ-elnökéhez György László, az Erdélyi Magyar Néppárt Hargita megyei elnöke (fotó).

    „Olyan esemény történt Erdélyben, amely mellett nem mehetünk el szó nélkül. Ön is tudja: Máté András Levente pártkollégája, az RMDSZ Kolozs megyei elnöke azzal a megdöbbentő és sértő »indokkal« utasította el az összefogást Kolozs megyében, hogy az RMDSZ logója nélkül lehetetlen magyar szavazatokat gyűjteni, mivel az emberek – szerinte – nem tudnak olvasni, és csak a pártok jelvényei alapján szavaznak. Idézve: »Tulipán kell, mert az emberek megszokták, és jelentős részük amúgy sem tud olvasni!«. Őszintén, nem tudjuk mire vélni ezt az arroganciát, lévén, hogy az emberek lenézése az a bűn, amelyet felelős, a népéért küzdő politikus semmilyen szín alatt nem tehet meg. Elnök úr! Felháborodott emberek kerestek meg és azt a kérdést szegezték nekünk, hogy vajon Hargita megye tanácselnöke is ilyen lenézéssel tekint választóira, azaz a székely lakosságban csupán terelni való arctalan, agyatlan és írástudatlan tömeget lát?" – olvasható a nyílt levélben. Ennek aláírója arra kéri Borboly Csabát, tisztázza, egyetért-e Máté András Levente kijelentésével, és amennyiben nem, határolódjon el párttársától.

    VálaszTörlés
  24. Testületileg az Erdélyi Magyar Néppártba iratkozott át a parajdi RMDSZszervezet teljes vezetősége. A szokatlan döntést Káli Árpád alpolgármester, az RMDSZ-ből kivált 17 fős csoport vezetője azzal magyarázza, hogy az udvarhelyszéki RMDSZ vezetősége – a helyi szinten megtartott urnás előválasztás eredményeit semmibe véve – más polgármesterjelöltet és új tanácsosi listát akart rákényszeríteni a parajdiakra. A RMDSZ udvarhelyszéki vezetői közleményükben arról írnak, hogy „a Szövetség érdekeivel ellentétes cselekedetek” miatt a parajdi szervezetben tisztújítást rendelnek el.


    A parajdi RMDSZ-szervezet először februárban ült össze, hogy a nyáreleji önkormányzati választások előkészítéséről tárgyaljon. Akkor konszenzusos döntés született arról, hogy a polgármesteri tisztségre Derzsi Zoltán erdészmérnököt javasolják. A helyi szervezet mégsem akarta döntését mindenkire rákényszeríteni, ezért elhatározta, hogy valamennyi polgármesterjelölt urnás előválasztáson mérkőzzön meg. Döntéséről az udvarhelyszéki vezetőséget is értesítette. Káli Árpád lapunknak elmondta, hogy ekkor még nem tapasztaltak
    ellenvetést az udvarhelyi vezetőség részéről.

    VálaszTörlés
  25. Az előválasztás előkészítése során azonban az udvarhelyi vezetőség váratlan javaslattal állt elő: a parajdi RMDSZ polgármesterjelöltje a jelenlegi független polgármester, Bokor Sándor
    legyen. Az udvarhelyiek ezt helyi közvélemény-kutatások eredményével indokolták: a háromszázas minta alapján elvégzett felmérés azt mutatta, hogy Bokor Sándor hatvanszázalékos eséllyel indulna a júniusi választáson. Káli szerint az RMDSZ szabályzatában a jelölt támogatottságát három módon lehet tesztelni: urnás és elektoros
    előválasztással, vagy választmányi döntéssel. Ők az urnás előválasztást javasolták. Mint fogalmazott, a széki RMDSZ-esek közvélemény-kutatásáról hallásból értesültek, és azt távolról sem tartják olyan megbízhatónak, mint a helyi magyarság legalább 15 százalékának részvételével elvégzett urnás előválasztást. A helyi RMDSZ-szervezet által meghirdetett urnás előválasztásra végül egyetlen polgármester-jelölt, Derzsi Zoltán jelentkezett, az udvarhelyiek kedvence, Bokor Sándor elutasította a megmérettetést. Az RMDSZ belső szabályzatának megfelelően megtartott előválasztáson Derzsi maximális szavazatot kapott, és az előválasztáson részt vevők rangsorolták a 19 tagú lista tanácsosjelöltjeit.
    A parajdi helyzet furcsasága, hogy a széki RMDSZ-ben több helyen is bevált előválasztást – amelyre az elmúlt években Parajdon is sor került már – Verestóy Attila és köre a sóbányájáról híres községközpontban nem ismerte el. Utolsó lehetőségként úgy próbáltak kiegyezni a parajdiakkal, hogy azok fogadják el Bokor Sándor jelenlegi polgármester jelölését, amiért cserébe a helyi szervezet által nevesített listáról öt jelöltjük befutó helyre kerül. Ezt a parajdi RMDSZ vezetői elutasították. Innentől kedve az udvarhelyszéki
    RMDSZ elnöke, Verestóy Attila elrendelte az azonnali tisztújítást a parajdi szervezetben.
    Megkerestük telefonon Sándor Kálmán széki ügyvezető elnököt, aki azonban nem volt hajlandó nyilatkozni, ugyanakkor lapunknak is elküldte az udvarhelyi vezetőség állásfoglalását Verestóy aláírásával. Az állásfoglalásból kiderül, hogy az RMDSZ alapszabályzatának idevágó passzusa szerint „a Szövetség érdekeivel ellentétes cselekedetek esetén a területi/megyei elnök tisztújítást írhat ki”. A széki határozat szerint április 26-án, széki választmányi ülésen döntenek a végleges listák összeállításáról.
    Káli Árpád kérdésünkre elmondta, hogy szervezetük levelet kapott Udvarhelyről, amely a tisztújításig felfüggesztette a parajdi RMDSZ vezetőségének tevékenységét. Káli szerint ez utolsó csepp volt a pohárban: úgy értelmezték, hogy az RMDSZ széki és felsőbb vezetői
    semmibe veszik a helyi közösség döntését, amit nem tudtak elfogadni. Úgy döntöttek, hogy testületileg átiratkoznak az Erdélyi Magyar Néppártba. Az EMNP udvarhelyi vezetősége kérésüket megtárgyalta és elfogadta, ettől fogva a Néppártnak egy erős, szolid szervezete alakult Parajdon. Az előválasztással elfogadott 19 tagú listából 17 embert indítanak a Néppárt helyi tanácsosjelöltjeiként, polgármesterjelöltjük pedig Derzsi Zoltán, aki két mandátum óta helyi tanácsos.
    Az RMDSZ új listát indít Parajdon a jelenlegi polgármester vezetésével.

    VálaszTörlés
  26. most kell menni mindenkinek szavzni es aki nem ert eggyet az RMDSZ jelolttel eljott az ideje hogy befojasolas nelkul szavzz .Ha velemenyed szerint jo a jelolt teszel egy ugyes bejegzot a kijelolt hejre es ha nem akkor megerositted teszel 2 vagy tobb bejegzot ami azt jelenti ervenytelen es ezzel segitesz a jo tevo komisionak hogy ne tudja hasznalni szavazo lapodat es ha keves lesz aki raszavaz akkor alatamasztotatok tuk akaratunkat es ha meg leszz valasztva akkor nyilvanyosan bocsanat keressel tartozumk Bokor ur elvtarsnak.Jelszo VALASZTUNK ez konstitucios jog es ami sz enyem az csak az enyem, nem vesztek semmit te se es bisztos vagyok benne hogy szavazo papiromat en hasznaltam nem a kek szemu fiuk vagy lanyok legalabb most mutassuk meg mit akarunk .Mindenki meggyozodese szerint .Batorsag nincs mit veszteni csak jogoddal elsz es ami a tied az a tied.

    VálaszTörlés
  27. Mi van nincs szava Parajdnak? Elhervadtak a tulipánok oda az ihlet! Jobb,ha csendben elmúlunk!Minek gondolkodni bármin,úgyis megold mindent a párt!
    Ébresztő! Nyílnak a rózsák!

    VálaszTörlés
  28. Hogyan építik az infrastruktúrát Parajdon harmincezerért három háznak elkészítenének szenyvizcsatornát, egy csíkszeredai lakosnak egy jövendőbeli nyalicskának meg egy kidobott hekusnak és nádasfőn meg veszi fel a trutymó a népet az meg nagyon drága. így építjük Parajdot. Alsóra meg KS es SA kemény csatlós munkával hordja a szart, de az a szerencse hogy egy jó kiadós felhőszakadás be fogja hordani az erőltetett gödrös aszfaltra.
    Na meg leromlott erdei hazák, és önérdek: hát ha már elfaszolta a Szanyi az erdőt az alsoiaktol akkor most át kell engedni a parajdi tanács főldjén a házakat holmi jöttment Ro. dokiknak meg szekusoknak, hogy tíz év múlva aztán szép rómánul beszéljenek székelyhonban a gyermekeink. De mit is lehet várni hiszen a felsői egyház sem volt képes elrendezni a birtokában levő területek birtokleveleit. Pedig a Sz E néni elég dacos és mindenfelé nyalizik, és csak annyit ért el hogy a Sz Mozsi iskolából csak néhai lett.
    Ezekre kellene bízni Parajd községet, az őseink vérén szerzett vagyont.
    Még az a szerencse hogy késsel vágják a tulipánt.

    VálaszTörlés
  29. Megvan a RMDSZ kampányfőnöke Kopac S személyében. Nagy előszeretettel ragasztgatja a nem erre a célra kialakított felületekre főnökei képét. BB, úgymint Bokor, Borboly.

    VálaszTörlés
  30. A polgármester urnak érdemes volna beiratkozni viselkedési tanfolyamra.Mert ahogy beszél egyes emberekkel nem polgármesterhez méltó!Remélem nem nyeri meg a választásokat

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Urak forognak a sírjukban ,ha az elvtársakat is "uraknak "nevezzük!

      Törlés
  31. Remelem megnyeri, de egyetertek, hogy kell valtoztatnia a viselkedesen

    VálaszTörlés
  32. 4 éve rá tetem a voksomat de azota nagyon elvan szálva magátol.Azt én is tapasztaltam hogy nem polgármesterhez valo ahogy beszél egyesekkel akik nem nyalnak neki. Hát ezért nem rá szavazok

    VálaszTörlés
  33. Elég szomorú,hogy csak ilyen érvek miatt nem szavazol a polgi"elvtársra"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nem vesznek emberszámba úgy gondolom elég nyomós érv más irányba keresgélni.Te talán kedveled,hogy lekezelően beszéljenek veled?

      Törlés
  34. Én nem vagyok a véleményed ellen,hisz egy vagyok azok közül, akit kidobtak az elvtárs irodájából.Sokkal ütősebb érvekkel kellene közösséget építsünk!Az egyik jelölt modortalan,a másik köszönni nem tud, ez mind viszonylagos,mert vannak ellenérvek,hogy a polgi nagyon bájos is tud lenni(,intézményvezetők,Ági néni,menő cégek...)a többit egye meg a fene minél hamarabb! A köszönés is olyan,hogy mi magunk is jártunk úgy,hogy valakitől vártuk volna,hogy köszönjön de valami,igen valami miatt nem tudott! Ez nem elég,ahhoz,hogy egy közösséget sínre tegyünk!

    VálaszTörlés
  35. Téma: A polgármester szavai:(Négy évvel ezelőtti témajavaslat)
    „Elmondtam az államelnöknek, hogy a sóbányának köszönhetően mintegy 400 ezer látogató fordul meg évente Parajdon, de ebből az önkormányzatnak anyagilag szinte semmi haszna nincs. Sérelmeztem, hogy a bánya teljes bevétele Bukarestbe vándorol, nekünk meg nincs pénzünk az egyszerű javításokra sem, fejlesztésről, a turisztikai kínálat bővítéséről nem is beszélve” – részletezte az elöljáró. Végül idén áprilisban a szociáldemokraták és demokrata-liberálisok alkotta Boc-kormány a 426-os rendeletével 9,5 milliós finanszírozást utalt ki a parajdi projektre."erről mi a véleménye a lakosságnak?Azóta sincs válsz erre a témára!
    MI az a parajdi projekt?

    VálaszTörlés
  36. Ez horror! Négy évvel ezelőtt, M.Z.E.-re is ezt mondták, hogy nem tud köszönni, meg ,,olyan'' emberek vannak mögötte, hogy tuti érdekből tolják előre, s még nagyon sok előítéletes jellemzés! Most meg ugyanaz a primitív szöveg!? Ki volna jó nekünk parajdiak???? Ki az aki az adott alkalmat kihasználva, vállalta, hogy kiáll Szanyi bácsi ellen???????? Hol van az ideális jelőlt, aki Parajdnak megfelel? Vagy egyöntetűen mindenki Szanyi bácsit akarja vissza polgármesternek? Nem hinném! Itt az alkalom, lehet változtatni! Annyi bíztos, hogy a legrondább rémálmok valóra válása mellett is jobb lesz D.Z. mint Szanyi bácsi! Ha pedig 4 év alatt nem üti a mércét, lehet váltani újra, erre valóak a választások! Éljünk a változás lehetőséggével!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. te csak valtoztass es elj a lehetoseggel, de ne allj a fejlodes utjaba! Parajdnak a kovetkezo 4 evben sok mindent be kell hoznia. Arra szvazz akire akarsz, de ne dumalj hulyesegeket. Annyi kerdojelt es felkialtojelt teszel hozzaszolasaidban amennyit csak akarsz, de vedd eszre ha igy folytatod paranoias leszel. Az a sok kerdojel utal valamire? Nem eleg belole egy esetleg harom? Vagy az a problemad, hogy inteligens hozzaszolasaidat nem viszonozzak tobben mint az indian, viragom es tyuhajok?

      Törlés
    2. Baromtér legalább tudja mit akar,de a Te hozzászólásod arra enged következtetni,hogy azt sem tudod mit akarsz csak kötekedsz.Ne féltsd Baromtért a paranoiától,mert Te betegebb vagy.....

      Törlés
    3. Az a baj,hogy Parajd mind fejlődhet,de annyi piszkos ügy van a községbe,hogy emiatt az emberek inkább behúzzák a csápjukat és még ráhúznak az 50 évre még 50-et, amíg ráébrednek,hogy nemcsak pénz kell a boldogsághoz!Saját maguk alatt vágják a fát és ebben a sok csaló a hangadó!

      Törlés
  37. Hűha, ezt most jól megmondtad! Úgy érzed beszóltál, mi? :)) Mióta aggódsz Te az én mentális egészségem felől? Arra vannak orvosok, engedd, hogy végezzék a dolgukat :)! Te pedig rágd már meg, mit írsz ide be, mert saját magad alatt fűrészelgeted az ágat! ,,Parajdnak a kovetkezo 4 evben sok mindent be kell hoznia.'' Szerinted ez miért van így?????????? :) Még tegyek néhány ?-jelt? Mert a Szanyi bácsitok az első négy évben elég halványan adta elő magát, a másadikban pedig bebizonyította, hogy nem hiába küzdött körme szakadtáig a bársonyszékért, hanem előre kitervelten a lehívott összegeket tette lenyúlás céljául! Ebből, s az ilyen hozzászólásokból kifolyólag van Parajd ott, ahol van!!!!!! Hadd zavarjanak a !-jeleim! Engem is zavar például, hogy Korondon minden (volt)sáros kis utca, le van aszfaltozva. Meg is zavar, hogy példának okáért, maradjunk Korondnál, ha vannak is sokan az ottani polgármester ellen, s kifogásolják is őt ezzel-azzal, de Korond hatványozott fejlődést ért el Parajdhoz viszonyítva! Sorolhatnám, de nem teszem, mert sok van. Kérdés: én állok a fejlődés útjába? -vagy a magadfajta végzetes kötőhártya gyúladásban szenvedő (sötét)alakok, akik a sötétben tapogatózva, s Szanyi bácsi morzsái nyomán haladva, csetletek botlotok Parajd lehetőségei áramlásának útjában? Azt, hogy kik válaszolnak a hozzászólásaimhoz, nem tudom befolyásolni, de annyit tudok, hogy ha hazugságokkal volna kispékelve, nem állnátok meg Ti sem szó nélkül, ez tuti! De qrva méllyen hallgattok, s szeretnék vicsorogva feltenni még néhány kérdést, amire ugyanilyen vehemenciával fognátok a szátokat, mint az itteni s a székelyhoni hozzászólásokra! Kb. ennyire vagytok képesek az életben is, lenevezgetni valakit, ironizálni, s ha már fáj az igazság, akkor beszólni valamivel..., s ehhez pedig szükségetek van MIND A KÉT AGYSEJTETEKRE!
    :)) Fáj, a személyeskedés, mi? A Ti arzenálotok egyik fő eleme! Nem hiszem, hogy meg akarjátok ismerni a vérmes szemű énemet is(tudod, schizofréniás is vagyok :) ), de nagyon tartok attól, hogy nem fogjátok tudni kezelni az esetemet olyan szinten, hogy a ,,serbli'' ki ne boruljon...! Akkor pedig, lesz amit itt olvasni, amúgy is MÁR alig bírom tartani a szám! -s nem fognak megkeresni a Pulitzer-el, garantálom!

    VálaszTörlés
  38. Ajánlom figyelmetekbe a mai M2 tv-választásról szóló rajzfilmjét,pont a fejlődés útjába álló csőcselék önarcképe! Ha ennyire akarjuk a polgi maradását, akkor jobb lenne a sok fölösleges kiadástól, pénzmosástól megmenteni a falut!Vagy ez épp így kell legyen,mert egy-néhányan ki is használják ezt a zűrzavart, újból zsebre vágnak egy két bankót a "köz"javára"

    VálaszTörlés
  39. Esélyt a fiatal nemzedéknek!!!Derzsi Zoltánnak csak azt lehet felróni,hogy nem köszön?Parajdon senki nem k0sz0n senkinek.Ez a hagyomány.Ajelenlegi polgi köszönt valaha valakinek előre?A köszönést sem fogadja,pedig ,,Köszönni illik,fogadni muszáj,,....Lehet hogy fejétől büdösödik a hal.

    VálaszTörlés
  40. Feltételezve, hogy nem az öregek olvassák ezt az oldalt, egy pár megjegyzést ejtenék. Tudni kell azt, hogy tíz éven belül a mostani fiatalok fogják átvenni a falu irányítását, ha tetszik, ha nem, mert az élet ezt követeli. Nos, nem mindegy, hogy mit fognak, milyen, csődbe jutott falut fognak átvenni, fognak irányítani. Ezt szem előtt tartva, a váltást már most meg kell ejteni, mert ahogy telik az idő, mind nehezebb helyzetből kell visszaráncigálni a falut olyan szintre, hogy az akkoriaknak is elfogadható legyen. Mert az ő pártiak nagyrészt már nem fognak ebbe beleszólni. Politikai csatározásaikat (lehet az enyémet is) akkorra az akác meg a bürök gyökerek megoldják.

    VálaszTörlés
  41. Boki az köcsi volt, és az is marad!!

    VálaszTörlés
  42. "Aki nem ismeri múltját, nem értheti a jelent, amely a jövőnek hordozója" - valljuk Tamási Áronnal. Csak a bürökgyökerek alatt van ezek szerint jövőnk Parajdon! Hát a falu szégyene a katolikus temető és ez mindent bizonyít tisztelt polgi elvtárs!

    VálaszTörlés
  43. Épp itt olvasgatom a régi és új eseményeket, s szemembe ötlött egy régebbi Székelyhon-os cikk, gondoltam feldobom a hangulatot. Íme: http://www.szekelyhon.ro/aktualis/sajat-csuret-gyujtotta-fel-egy-alsosofalvi-szemely
    Nos, erről a cikkről eszembe jutott még egy eset, amikor ugyancsak egy csűr égett le, s közös vonásokat hordozott az előbbi cikkel. A K. L. csűrjére gondolok, a bánya úton, lent a Korond vize feletti híd mellett. A közös vonás, tudtommal az, hogy a polgármesteri hivaltal, egyik esetben SEM segített a károsult családokon, de ha ez nem lenne igaz, akkor kérnék valakit aki esetleg felvilágosultabb az űgyben, írjon konkrét összeget. Mindez, azért fontos, mert úgy tűnik, hogy egyik kedves barátom szava be látszik válni, mivel hamarosan nem ellepnek a ,,baromtériek'', hanem mi lepjük el őket, hogy mi is ,,baromtéri''(nem magyar!) igazolvánnyal rendelkezhessünk, hátha úgy mindket is ingyen segít a ,,hivatal''-ból Szanyi bácsi... Miért is? Most következik.
    Amint tudjuk, a közelmúltban, a baromtéren leégett egy kalyiba(putri, tákolmány). Ami ebben furcsa volt, az az, hogy mikor a tűzoltók érkeztek, a ,,tulajdonos''(a következőkben nevezzük Őt tücsöknek) nem a vizet szórta a tűzre, hanem ilyen olyan limlomot az ,,udvarról''... Amint az a késöbbiekben kiderült, a tüz a ,,tücsök'' keze által szándékosan keletkezett, s egy vita után valamelyik rokonnal, lopás nyomait volt hivatott eltüntetni!!! Ez, SEHOL NEM lett jegyzőkönyvbe véve, s kivizsgálás sem indult az űgyben..., ááá, miért is indult volna, csak egy ,,putri'' volt... De az ok? A tűz után, a ,,tücsök'' lement a polgármesteri hivatalba, s követelte a segélyt, mindenféle ürügyre, gyerekre, asszonyra, testvérre, rokonra hivatkozva, amit akkor tüstént meg is ígértek neki. A segély hamarosan meg is érkezett, építőanyag formájában, s épül is szépen a ,,putri'' helyett egy, a körülményekhez mérten, kacsalábon forgó kis házikó..., magának a gyújtogató ,,tücsöknek''! Kérem szépen, mikor bement a tücskünk megint a hivatlaba, hogy kellene még egy kis segély, mert nem lesz meg a házikó, utaltatott még egy adag, de ez már hasznos tanácsokkal, javaslatokkal volt ellátva, mint itt ni: -Ugye tücsök, tudod, hogy ez mibe kerül...? Hmmm? -Nincs nekünk pénzünk polgármester bácsi!-rímánkodott a tücsök. -Nem is pénz kell tücsök, hanem aztán tudod, a tulipánra kell ütni a pecsétet!!! Ez egy megtörtént konkrét eset!!!
    Nos, kedves ,,hangyák''! A kérdés az, hogy mikor kezdi, a tanultak alapján a többi tücsök is fellobbantani a viskókat..., hogy a hangyák pénzén, takaros kis házikók épűljenek? (Ezt nem ötletnek szántam, nem szeretném, ha valaki meggondolatlansága miatt ez be is következne!) Amit szinte elfelejtettem, a ,,segély'' értéke szorosan közelíti az 5000 ront!!! -ennyi a hangyának nem jár!

    VálaszTörlés
  44. Vagy inkább, tény.

    VálaszTörlés
  45. Hogy volt a szalag vágás?Valaki nem tudósít,hisz ez is esemény!

    VálaszTörlés
  46. onkormanyzat2012.rmdsz.ro/sajtoszoba/hir/kelemen-hunor-szovetsegi-elnok-parajdon-az-epitkezo-kozosseg-sikeres

    VálaszTörlés
  47. :) Elég szánalmas volt :). Úgy nézett ki, mintha a haderő(RMDSZ) bemutatta volna a szigorúan titkos, féltve őrzött, nehéztűzérségi ágyúját(Kelemen H.-t), egy maréknyi járókelő, bámészkodó potenciális vevőnek...(az a néhány ártatlan alsói lézengő, akiket a dolog hivatott meghatni), néhány gyanús múltú, ,,kamarad'' közeli, zsoldos gerilla harcos(H. CS.-buzgó mócsing) szigorú felügyelete alatt! Ezen utóbbi magaviselete, minden nemű kritikán aluli, s az alsói nép fenyegetésében ki is merült! Bokor Sándor! Fogja vissza elszabadult pitbulljait, mert a végén, még megharapnak valakit, s az oltóanayag sokba is kerülhet ... Nem utolsó sorban, kedves böngésző, hogyan minősítené az ilyen típusú megnyílvánulást a ,,hőn szeretett'' RMDSZ részéről? Miért kell egy, bár nem is parajdi, a Parajd község lakosaival így viselkedjen? Netalán azért, mert megengedjük? Annyit esetleg még ehhez fűznék, hogy az illető nem kevés pénzzel tartozik a Parajd község polgármesteri hívatalának, s az egész Szanyi bácsi propaganda árát, ebben vélem felfedezni! Nem olcsó mulatság ez a parajdi lakosoknak, hogy ilyen emberek veszi körül az aktuális hatalmon(a szó szoros értelmében) levő polgármestert! Ha nem tévedek, kb 16.000 lejről van szó, ami, úgy kb. másfél éve gyűlt össze, ha nem több! Van itt még több is amiről beszélni, de mivel ez csak egy egyszerű reakciónak volt szánva, marad is annak! Egyenlőre...!

    VálaszTörlés
  48. Kérjétek számon TI! Minden pirossal bekeretezett szava Szanyi bácsinak, számon kérhető 100%-ig!!! Köszönet a képek szolgáltatójánk!


    https://picasaweb.google.com/111213460401605806003/Valasztasok?authuser=0&authkey=Gv1sRgCLjXhPORzOSKtAE&feat=directlink

    VálaszTörlés
  49. Hogy állunk a munkahely teremtéssel polgármester elvtárs? Hány fiatalnak és nőnek van lehetősége a községbe dolgozni? Vagy, aki turisztikai tevékenységet folytat, azt is önnek köszönheti? A pék úr termelő munkájába is besegít,hogy minél több alkalmazottat tudjon minimálbéren,meg adócsalással fenntartani??Vagy olyan egyénekkel kampányoltat,akik jó példát állítanak a község lakói elé,hogy ha neki kampányoltok,akkor nem kell az adót kifizetni( a kispénzű emberekről meg húzzák le a bőrt),hát mindezt Isten nevében! Erre senki nem háborodik fel keresztyén atyánkfiai!A só nem lenne minden második ember a talpát feldobná! Nincs egy termelőegysége,ami a megélhetést biztosítaná!A piac sehol nincs olyan drága mind itt, és ezt hagyjuk!Van hálaistennek sok- sok alkoholistánk és Tv sorozatot néző kritikusunk!Ez is eredmény!Ezt is be kellett volna tenni az önimádó brosúrába!

    VálaszTörlés
  50. Olvassátok a székelyhonon a 482-es számú hozzászólást! Gondolkodjatok rajta, megéri! Íme a link:
    http://szekelyhon.ro/aktualis/udvarhelyszek/tomeges-atigazolas-parajdon#comment

    VálaszTörlés
  51. na mi ez a nagy csend itt is?

    VálaszTörlés
  52. Ünnep van,ha nem tudnád!

    VálaszTörlés
  53. Még tart az ünnep!

    VálaszTörlés
  54. De luat aminte! Valabil pentru toţi!

    La vot un prost şi un deştept...
    În faţa votului, un prost este egal cu un deştept.
    Dar doi proşti nu sunt egali cu doi deştepti, pentru că, din doi deştepti, unul n-o să vină la vot, fiindcă i se pare că totul e lipsit de sens.
    Trei proşti nu fac nici atât cât trei deştepti, pentru că, din trei deştepti, unul are probleme existenţiale şi nu vine la vot, iar altul e sigur că o să iasă tot ăia şi n-are sens să se mai ducă.
    Patru proşti contra patru deştepţi?
    Exclus! Din patru deştepti, unul n-are Mercedes şi i se pare că n-o să se schimbe nimic,
    altul ştie el cine o să iasă, iar al treilea preferă să adoarmă la un film bun de cinematecă.
    Asta e democraţia:
    100 de deştepti care nu votează n-or să facă niciodată cât un singur prost care votează!!!
    Nu te duci la vot? Lasa ca se duc ai lor! "Fraierii" cumparati cu sacose electorale si promisiuni electorale iti vor decide soarta. Tie si copiilor tai. In veacul vecilor, amin!

    VálaszTörlés
  55. De luat aminte! Valabil pentru toţi!

    La vot un prost şi un deştept...
    În faţa votului, un prost este egal cu un deştept.
    Dar doi proşti nu sunt egali cu doi deştepti, pentru că, din doi deştepti, unul n-o să vină la vot, fiindcă i se pare că totul e lipsit de sens.
    Trei proşti nu fac nici atât cât trei deştepti, pentru că, din trei deştepti, unul are probleme existenţiale şi nu vine la vot, iar altul e sigur că o să iasă tot ăia şi n-are sens să se mai ducă.
    Patru proşti contra patru deştepţi?
    Exclus! Din patru deştepti, unul n-are Mercedes şi i se pare că n-o să se schimbe nimic,
    altul ştie el cine o să iasă, iar al treilea preferă să adoarmă la un film bun de cinematecă.
    Asta e democraţia:
    100 de deştepti care nu votează n-or să facă niciodată cât un singur prost care votează!!!
    Nu te duci la vot? Lasa ca se duc ai lor! "Fraierii" cumparati cu sacose electorale si promisiuni electorale iti vor decide soarta. Tie si copiilor tai. In veacul vecilor, amin!

    VálaszTörlés
  56. http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=WwEm8nhpdU8

    VálaszTörlés
  57. Kampány csendre való tekintettel, a megjegyzések moderálás után kerülnek megjelenítésére. Szíves elnézésüket kérjük.

    VálaszTörlés
  58. Ez minden kritikán aluli, ami végbemegy Parajdon az emberek szeme láttára! Ez lenne a parajdi nép akarata? - aki így el tudja nézni, ahogy szemük előtt lezajlik a szemétség, s semmi reakció? Ez kell Parajdnak? Mondjuk nem egyébre számított az, aki tisztában van a polgi jellemével, de akkor is, ezt egyszerűen képtelenség ebben a formában felfogni! Remélem hiábavaló lesz a sok rúgkapálás, s egyszer s mindenkorra kinyilatkozik az igazi egoja B. S.-nak!

    VálaszTörlés
  59. Sajnálattal kell tudomásul venni,hogy a cigány bárót ünneplő részeg csőcselék a mellettük elhaladó embereket, akikről úgy gondolták nem közülük való ,lehurrogták és kődobálásra biztatták egymást,ha ne add isten valaki fényképezni próbálta őket!Egyszerűen döbbenetes ez a magatartás,hisz még a cigányok sem dobálták meg a filmezőt, amikor volt a sör,kenyér osztás kampánycéllal! Csak gratulálni lehet Derzsi Zoltánnak,hogy nem fektettek a kampányba nagyobb energiát,mert ilyen körülmények között nagyon nehéz lett volna ezekkel az emberekkel bármit is megvalósítani értelmesen!Szomorú ,de ez Parajd sötét középkori magatartás,ami hajdanában jellemezte a Zsögödben élő fiatalokat azt akarják megőrizni! Kővel dobálni!

    VálaszTörlés
  60. Parajdi kupiban, maradt a Madám. Nem kell, ide változás!
    Várható volt, ha fejre álltok is, akkor is marad Bokor Sándor. Parajd a legjobb fejős tehén. Csak kicsit már túros. Sok sikert, gratulálok mindenkinek.

    VálaszTörlés
  61. Vajon, a kampánycsend megszűntével, miért cenzúráz annyira a székelyhon? Lehet, ha ez sem fog megjelenni. Ha mégis, álljon itt egy kis ismertető, hogy ne szálljanak annyira el a nyertesek. A választást egyértelműen a cigányok nyerték (a németből egy napra hazahozottakkal együtt). A polgármester tehát az övék, nem a miénk. Persze, csatlakoznak hozzájuk a HCS-k, a maffiózók, az ingyenélők, és még sorolhatnám. A kivándorlás ismét nagy lépésekkel elindul, mert építkezések, munkahelyek továbbra sem lesznek. A bunkóság, sötétség, az antikrisztus megvetette lábát Parajdon, amin még az sem segít, hogy egyházi méltóság (papné) is ott szerepel az első sorban. Ő sem a felvilágosodás szellemét követi. És nem látja senki, hogy mire megy ki a játék. És azt sem látja senki, hogy kiket KELLETT bevonni e játékba, hogy nyerő legyen. E nyereség a magyarság még megmaradt gondolkodóit süllyesztette el. Legalábbis Parajdon. Isten irgalmazzon nekünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem az a gond. Az értelmes gyerekek, felnőttek mind, elhagyja Parajdot. Marad a kisebbség a nem fizető, nem adózó polgár. Nem fog menni, a feketén való szobáztatás. Két év, át utazóba sem lesz vendég, Parajdon. Kisebbségből miért nem indult senki? Majd ezren vannak, ha jól hallottam.

      Törlés
  62. kik lettek a tanácsosok?

    VálaszTörlés
  63. HCS verőlegényekkel fenyegette meg a Márton gyerekeket, az aranyhajú A. Zsoltot, a polgi elküldte az alsóiakat melegebb éghajlatra. Ez a nyerő csapat színvonala? Mintha csak a cigányutca belieket hallanám.

    VálaszTörlés
  64. Egy papné semmiképpen sem egyházi méltóság, sem presbitérium, sem felsőbb egyházi vezetők nem választották semmilyen egyházi funkcióra, tehát maradjon csak egyszerű papné.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt egy válaszom, de a szerkesztő bácsi nagyon szigorú lett.

      Törlés
  65. Ezt lehetett tudni, csak azt nem tudom, hogy a köcsi, miből vette a Moréknak a: piát, meg a kaját, hogy rá szavazzanak??
    Az adófizetők pénzéből???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És nem is akármennyit. Úton-útfélen azzal dicsekednek, hogy fejenként 2000 lejt (húsz millió régi lejt!!!!) kaptak. Több, mint három havi bótos fizetés. Rendes helyeken ez ráccsal jár.

      Törlés
  66. Amikor egy papné azzal kampányolja végig az embereket,hogyha Bokorra szavaznak Nyágrus lesz az alpolgármester,ha pedig D.Z.-re akkor Krall Zsigmond akkor csoda-e,hogy D.Z.-re nemsokan szavaznak.És újra kihangsúlyozom,hogy ezt egy tiszteletes asszony tette!!!

    VálaszTörlés
  67. Mária sem istenség, mégis a katolikus egyház hozzá imádkozik. Mégis mit gondolsz, a falú nagy része kivel kommunikál, a pappal, vagy a papnéval?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mit gondolok? Természetesen azt, hogy a falu a papnéval kommunikál, mivel hogy mindenütt ott van, ahol két fazék-fedőt összeütnek. Mozgékony asszony, na! A bajom továbbra is az, hogy a közfelfogással ellentétben nincs bibliai alapja az egyházi méltóság, meg a "tiszteletes" asszony megnevezéseknek. (Mi lenne ezekkel a címekkel, ha történetesen holnap elválna a férjétől, mint ahogyan történt az expüspök esetében?) Nem akarok senkit sem sértegetni, néha jó lenne a Bibiáról a "port letörölgetni" a hagyományokkal szemben. Már ha hisszük, hogy Isten szava, ha nem, akkor úgyis mindegy...Kár a vitáért!

      Törlés
  68. http://www.youtube.com/watch?v=OTFv1yazhng&list=UUpduBIxKqQs3-f-FlDZNakg&index=5&feature=plcp

    VálaszTörlés
  69. http://www.szekelyhon.ro/aktualis/udvarhelyszek/ratamadtak-a-rendorokre-parajdon
    Vajon, MIÉRT? Kevés volt neki a választási csubuk?

    VálaszTörlés
  70. Nagy a csend arrafelé Parajdon. Úgy látszik I. Sándor (Alexandru cel Bun?) parajdi fejedelem végre jól(?) kezdi végezni a dolgát. Örüljetek neki. Mármint a jó munkának. (Vagy mindkettőnek?) Amúgy mintha I. Sándor keresztgyerekei (a barnák) veszítettek volna a tavalyi főút-sepregetés hevéből, valószínű elfáradtak a választások nehéz szellemi tevékenységétől, most egy kicsit lazítanak a sportpályán, lazítanak még a kerítéseken is (sportpálya, óvoda, iskola). Nem lazítanának ilyen sokat, és nagyobb lenne a munkaéhségük is, ha lennének kakastollasok, de a "curcanii" (fara penes) erre nem jók. Csak védelmükre. Ha lehetne, hozzátok küldeném a Morvai Krisztinát, meg a Novák Elődöt egy kis vakációra, hátha bérmentve, önszorgalomból helyreigazítanák a sok lazítást.
    Maradjatok egészségben!

    VálaszTörlés
  71. Jó Sándor választási programjában benne volt a sportpálya elköltöztetése a falun kívülre, de a terv változott, minden marad a régiben, mert fárasztó lenne választóinak kikutyagolni olyan messze. Pedig a segélyesek saját mikrobuszaikkal ki tudnák szállítani a játékosokat. S még az óvodások játékparkja is épen maradna a kerítéssel együtt.

    VálaszTörlés
  72. Folytatás: dehát, mindent a választókért!!!

    VálaszTörlés
  73. Álmodj királylány!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A polgármester összefut a cigánnyal és mondja neki:
      - Te cigány, hát miért nem segítesz a többieknek és mégy ki a gátra dolgozni? Hamarosan mindnyájunkat elönt a Tisza!
      - Drága polgármester úr, mondja már meg nekem, hogy ez közügy vagy magánügy?
      - Közügy ez bizony!
      - Na látja polgármester úr, a közügyektől én 5 évre el vagyok tiltva!

      Törlés
  74. na végre kész van a rabsoné felé vezető út

    VálaszTörlés