Keresés ebben a blogban

2016. május 8., vasárnap

Önkormanyzati választások 2016

Egyik szereplő nem akar változni immár 12 éve, Bokor Sándor.
Másik szereplő e megmérettetésben ismét a fiatal generáció képviselője, Nagy Imre Barna.
Két nagyon különböző generáció, más életszemlélet.
 
Gondoljuk át kire, kikre tesszük szavazatukat!

134 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy pár hőbörgő embert neveznénk Parajd Szavának? Tényleg ennyire igénytelenek lennénk? ?

      Törlés
    2. Az a pár hőbörgő ember talán azért hőbörög, mert látja, hogy Parajd jobb sorsra lenne érdemes, de a nem hőbörgőket ez nem érdekli. Nekik elég az, amit a polgármester juttatásaként napról-napra megkapnak, legyen az segíj, miccs, sör, netán egy remorka fa, vagy...de ne soroljam. A nem hőbörgők olyan emberekkel alakítottak szövetséget, akiket be tudott hálózni a polgármester. Akiket nem érdekel, hogy felsőn nincs (még kilátásban sem) járda a legforgalmasabb részen, csupán egy magánterület előtt, hogy alsón az előzőválasztásra leaszfaltozott úton már alig lehet járni, hogy a csapon sárlé folyik, hogy Parajdon a wellness felé alig lehet lemenni az út állapota miatt (ami szintén csak kampánycéllal volt leaszfaltozva egykor), hogy a hidakon egyszerűen nem lehet átmenni autóval anélkül, hogy a gömbcsuklókat ne enné a fene (Szovátán meg lehetett csinálni), a hídkorlátok, főleg a bánya előtt a polgármester választási bannere, és még sorolhatnám, mert van mit. A legnagyobb baj pedig az, hogy csakugyan kevés a hőbörgő ember. Tényleg igénytelenek vagyunk.

      Törlés
  2. Kell az ifjítás, csak az a kérdés, hogy Sanyi bátyánkat le lehet-e győzni. Mert háta mögött a fél világ. Rendőrség, hadsereg, ortodoxia, s legfőképp a korrupció ellenes szervek (hisz minden alkalommal elkerülték a vele szimpatizáns egységeket, kezdve a feleségéét)

    VálaszTörlés
  3. Kérdés: valaki felsorolná, hogy kik indulnak tanácsosként Sanyi oldalán, és ellenében?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az RMDSZ oldalan talaltam:
      Bokor Alexandru - polgármesterjelölt
      Németh László
      Kopacz Sándor
      Nyágrus László
      Sebestyén-Dósa József
      Simófi Ferenc
      Szász Edit -Ilona
      Molnár Andor
      Márton Zoltán Ernő
      Biró Zsolt
      Kacsó László
      Szász László
      Barabás Albert
      Ambrus Ella
      Lukács Károly
      Kacsó András
      Simófi András
      Ilyés-Simofi István
      Fülöp Károly

      Törlés
    2. A fentiek a Sanyi oldalan es
      Derzsi Zoltan a megyei tanacsosoknal

      Törlés
    3. Érdekes felállítás. Kopacz megelőzi Sebestyén mérnököt, Nyágrust, és még sok észlényt. Nem lenne helyesebb, ha mint bizonyítottan jó cégvezető, nem vállalna politikai funkciót? Így csak lejáratja magát.

      Törlés
    4. Tanacsos jeloltek az EMNP reszerol:
      Moldovan Istvan Parajd
      Lukacs Vencel Alsosofalva
      Gyorfi Rita Parajd
      Maruzsan Sandor Felsosofalva
      Nagy Istvan Parajd
      Szasz Gyorgy Parajd
      Kacso Lajos Alsosofalva
      Moldovan Laszlo Parajd
      Kovacs Karoly Parajd
      Szoke Aron Felsosofalva
      Mester Erezsebet Parajd
      Kacso Csaba Felsosofalva
      Kacso Miklos Alsosofalva
      Barabas Tofalvi Melinda Parajd
      Maksai Laszlo Felsosofalva
      Lukacs Arpad Bekastanya
      Didi Krisztina Alsosofalva
      Balazs Zsolt Parajd
      Grosu Cristian Mircea Parajd

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A remeny hal meg utoljara. Mellete csak bologatoknak van hely.A kritikat nem turi. De azokra a kozossegnek nincs szuksege. Pedig neha a kritika epito jellegu, es az okosabb megszivleli.

      Törlés
    2. Elsősorban nem kellene összekeverni egy polgármester feladatkörét egy Messiáséval, aki majd jól ,, elagyabugyálja" azt, aki igazságtalanul cselekedett. Ő igazából egy végrehajtó, aki annak a pártnak az érdekeit , értékeit képviseli, aminek a tagja. És ez mindegyik polgármester esetében így lesz. Szerintem túl nagy az az elvárás, hogy egy igazságosztogatót akarunk látni a polgármesteri székben. Ez hülyeség, mert ilyen nem létezik. A polgármester dolga nem az, hogy a cigányokat kiírtsa, vagy, hogy egyszemélyes ,,A.N.A.F.-ként" működve, ellenőrizze, hogy ki tevékenykedik tisztességesen, legyen szó akár az üzleti életről, akár másról.
      Amit elvárunk, és el kellene várni, az a korrupciómentesség (tehát, hogy például a pályázati pénzekből ne csak magának és az ,,ismerőseinek" csippentsen le, vagy hogy ne csak ott javítson a község állapotán (járda stb.) , ahol érdekében áll.) . Ja, és ne csak négyévente csináljon valamit, erre a stratégiára az emberek rájötték, és már rá is untak.
      A kommunizmusról meg annyit, hogy annak már Romániában vége, szerintem, kedves névtelen, te egy olyan megkeseredett és pihentagyú személy lehetsz, aki unalmában imád összeesküvés elméleteket gyártani, mert csak ez dobja fel az egyhangú napjaid. A kommunizmus után az abszolút demokráciát lehetetlen elvárni, mivel az a teljes pártatlanságot és objektivitást foglalja magába. És mint hogy mi, emberek vagyunk, a hozzáállásunk mindig mindenhez szubjektív lesz. A hatalom mindig egy valaki kezében fog összpontosulni, és a hierarchia is örökké jelen lesz a társadalmunkban. Szóval, szerintem a te nézőpontod is már kissé ,,elavult" , ajánlom, hogy gondold át újra a jelenlegi helyzetet, és csak aztán ragadj billentyűzetet.
      Minden tisztelettel, ,,egy személy, akinek túl sok ideje volt hülyeségekkel foglalkozni"

      Törlés
  5. Ismeros mondas: Minden nep megerdemli a vezetojet. Nem csak hoborogni kell, tenni is a valtozasert. Valasztaskor kimenni szavazni. Mellette? ellene?, mindenkinek szive szerint, de ki kell menni es nem csak panaszkodni. A panaszkodoknak uzenem, hogy itt az ido lehet valtoztatni, es kell valtoztatni, de az mindenkitol fugg. A szavazas a fulkeben doll el. Nem ertem a felelmet: ha nem ra szavazunk akkor... Mi tud tortenni, ha mar nem lesz HATALMA? Hatalom? ki adja a kezebe a hatalmat? MI. A tavolmaradas az o malmara hajtja a vizet.
    Az elozo bejegyzesre reagalva, csak annyit a "csurhe bandanak" titulalt emberek visszatereserol, hogy nem is annyira Sanyi gerinctelensegenek rohato fel, mert neki ez volt az erdeke, hanem azoknak akik 4 evenkent szint (partot) valtanak, attol foggoen hogy kivanja az erdekuk. Az ilyen vezetoktol orizzen az Isten.
    Van egy ellenjelolt, tanult, ertelmes parajdi, aki felvallalta ezt maganemberkent, nem all mogotte egy part, probaljuk meg vele a kovetkezo 4 evet. Hogy jobb lesz-e? Nem tudjuk. De azt biztosan igen hogy, ennel rosszabb nem lehet. Legalabb van egy remeny hogy megszunik a kritikat nem turo onkenyuralom.

    VálaszTörlés
  6. Es ne is beszeljunk a parajdi vizrol amit arany aron fizet a parajdi nep vagy a jo minosegu aszfalt es sanc ami mar javitasra szorul az allando arcso srl jelenlete a parajdi munkalatokban ertem h valaki meg kell csinalja a munkakat csak mindig ok adjak a jo ajanlatokat nem ertem s meg lehetne sorolni itassuk a ciganyokat valasztaskor s adjuk a hitelt xy uzletbe ezert kell a valtozas parajdban nagy lehetosegek vannak es meg kell fogni idoben

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A viz ararol jo volna megkerdezni a kedves tanacsos urakat is akik szavazata - bologatasa - nelkul, nem lett volna 4 ev alatt 2 szer aremeles. Es ugyanezek a tanacsosok fognak majd bologatni a kovetkezo mandatum alatt is. Kedves tanacsos urak, nincs semmi lelkifurdalasuk a valasztokkal szemben? Talan nem a mi penzukbol kaptak a tanacsosi dijat? es azert a mi erdekeinket IS kellet volna kepviselni?

      Törlés
  7. A tanacsnal tortentekrol valaki nem tud valamit?

    VálaszTörlés
  8. Jo lenne, ha nem kellene tobbe elpirulnunk fesztivalokon es egyeb osszejoveteleken a ragogumizas miatt. Jo lenne, ha nem kellene olyan hosszu szonoklatokat vegighallgatnunk, hogy utana megkerdezzunk, mi is a mondanivaloja?! Lehet az osszetartozasrol, a kozos erdekekrol beszelni, es kozben a viz arat a vizsolgaltato ceg javara az egekig emelni. Tette mindezt azokkal az RMDSZ tanacsosokkal kozosen, akik most a lista legelejen vannak es mindent megtesznek, hogy a 66 eves nyugdijast ujravalasszak. Ne feledjuk, hogy Parajd egy nagyon elismert udulohelyseg. Miert pont nekunk jut egy ilyen kioregedett polgarmester? Az egesz orszagban feher hollonak szamit a 60 ev koruli polgarmesterek jelenlete. Ezt erdemelnenk?

    VálaszTörlés
  9. A valasztoknak, akiknek meg van igerve, ha pecset lesz a szemelyin, akkor ajandek csomagot kapnak. Nem szamit a ragogumi, a szonoklat. Talan soha nem is vettek reszt ilyen osszejoveteleken.Es azt sem hallottak ahogy a hivatal folyosolyan karomkodik idegen emberek fule hallatara. De nem ok a hibasak, azok az ertelmisegiek, akik valasztasok elott haborognak, de nem tettek azert, hogy , civil szervezeteket kialakitva , tomegeket bevonva, felvilagositsak az embereket.

    VálaszTörlés
  10. https://m.youtube.com/watch?v=eOkA9uqO2Xk

    Ha már jövőről beszélünk

    VálaszTörlés
  11. Ne engedjünk el életünkből ismét 4 évet

    VálaszTörlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  13. Egy,a napokban tortent eset,amely ujra elarulja,hogy mennyire onkenyuralmi a gondolkozasa.Ime az eset:A minap az MPP tanacsosai is,az RMDSZ mintajara kozos fenykepet szerettek volna keszittetni a Polgarmesteri hivatal elott,mire Alexandru igy utasitotta el,mondvan,hogy ezt a hivatalt o epitette es majd ha mas lesz a polgarmester,akkor fenykepezkedhetnek ott.Egy:azt a hivatalt nem o epitette,mert egy lejebe sem kerult sot...Ketto:mikor fogja mar megerteni hogy Parajd nem az on tulajdona akinek lakosait kenye-kedve szerint fenyegethet,megfelemlithet.Harom:a ciganyok segitsegevel negyevente osszeeszkabalt gyozelme tulajdonkeppen a sajat emberi meltosaganak az elvesztese.EBREDJETEK PARAJDIAK!!!

    VálaszTörlés
  14. Ne csodalkozzatok az ertelmisegiek tavolmaradasan.Nem akarjak,hogy egy ilyen ember mellett mint Sanyi,emlegetve legyen a nevuk.Nezzetek meg kik veszik korul.Mind olyanok,akiknek az eleteben elso helyen all a penz...evrol evre gazdagabbak lesznek valami csoda folytan.Kivetel az alpolgarmester,aki szereny ertelmisegikent es bokros altal elnyomva semmit sem tudott tenni Felsosofalvaert.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
  15. Valaki tud valamit Nagy Imre Barna miért nem érhető el facebookon?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyáltalán nem hiányzik , de meg tudom adni a címét biztosan fogad a lakásán és sírt ki magad a vállán mennyire hiányzik a facebookja .

      Törlés
    2. Várom a cimét kis komcsi

      Törlés
  16. Csak semmi panik ... kis szereles es ujra lathato NIB

    VálaszTörlés
  17. Jo lenne ha Bokor ur nem a polgarmesteri hivatal szemelyzetet hasznalna(munkaidoben) a plakatjai kihordasara.Nagy Imre urnak uzenem hogy ebben az esetben neki is joga van erre. Ez ujjabb jele annak,hogy azt kepzeli a hivatal erte van,az o erdekeit kell szolgalja.

    VálaszTörlés
  18. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  19. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  20. Össze hasonlítva a két programot ... Érdekes, hogy egy 12 éves múlttal rendelkező ember és csapat beszél a sok megvalósításáról, ezzel szemben olvasva az új jelölt elképzeléseit, rá kell ébredni arra, hogy mennyi mindent meg kellett volna oldani az elmúlt 12 esztendőben. Egyszóval, érdemes elgondolkodni és választani nem pedig szavazni.
    Nagy Imre Barna ... A jövő embere!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megall az esz!!! A parajdi iskola udvaranak leaszfaltozasa 400 millio regi lejbe kerult! Alsosofalvan az a kicsi orvosi rendelo negymilliardnyolcszazezer regi lejbe kerult!!!!!!!! Also es Felsosofalva utcainak karbantartasara kulon-kulon 500-600 millio regi lejt koltenek evente es nem latszik! Ez lenne a jo gazdalkodas jele?

      Törlés
    2. Csakhogy a megvalósításokban is utolsók vagyunk, hisz minden falu megelőzött minket aszfaltozásban, útépítésben,tanácsépület építésben, kultúrotthon feljavításban, iskola - óvoda építésben, nem beszélve az igényes, tervszerű munkákról, ami itt sajnos nincs. A görgényalji és zsögödi életveszélyes sáncok pl.

      Törlés
    3. Az iskolakkal,ovodakkal kapcsolatban meg kell nezni Udvarhelyt es kornyeket vagy Parajd-Vasarhely kozotti falukat.Sok helyen mar 5-6 eve uj iskolak napkozik epultek,mashol most az utolso 4 evben.De ha ennyit kolt a polgarmester ur nem eszreveheto utcajavitasokra,akkor nem marad penz az iskolakra,hogy gyermekeink megfelelo korulmenyek kozott muvelt emberre valhassanak.Mert a tanult embert nehezebb az orranal fogva vezetni.Nem titok,hogy melyik az a reteg aki raszavaz.

      Törlés
  21. Latva, hogy Nagy Imrenek valasztasi programja is van,B.S.nak is kellett. Leultette embereit dolgozni es megszuletett.A tevedes csak az,hogy nem o keszitette(ez meghaladja ot), igy nem is az o elkepzeleseit tukrozi.Ezert hiaba varjuk a megvalositasat. Tizenket ev alatt megtanultuk,hogy B.S.valasztas elotti igeretei ritkan valnak valora.

    VálaszTörlés
  22. Iskolas,ovodas gyermekek anyukai es leendo anyak figyelem! Ne engedjuk,hogy az iskolaban,ovodaban uralkodo eletkorulmenyek meg 4 evig ugyanazok maradjanak! Valtoztassunk ezen,itt az alkalom!Ne doljunk be ujra a regi mesenek!

    VálaszTörlés
  23. Így igaz, Korondnak is,Kápolnás falunak is, és még sok kicsi falunak is műfüves pályája van, a parajdi iskolának semmilyen. Az udvarból pedig pályát nem ajánlatos csinálni, elsősorban az aszfalt veszélyes, másodsorban pedig a pálya csak a sportoló gyerekeknek kell. De nincs a nyaraló vendégek szórakoztatására sem egy pálya.

    VálaszTörlés
  24. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  25. Szemlélő és gondolkodószerda, május 18, 2016

    Nem tűnt fel senkinek, hogy a Simofi vállalkozás milyen szépen virágzik BS szárnya alatt? A féltucat munkásnak szükség volt egy "főnökre" és azóta folyamatosan munkát kap a vállalkozás. Aki felsorakozik az halad. Szép 12 esztendő. Azért 12 mert mindig volt ilyen katona BS körül. Biztos nem jött még el az idő a változásra?

    VálaszTörlés
  26. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  27. FIATALSAG ,EBRESZTEŐ lassan lassan a nagy igergetesek mellett,se FUVOSZENEKAR se FOCIcsapat ,nem lessz PARAJDON .Habár foci csapat kettő is letezik szamoljatok meg hany PARAJDI rugja a bőrt plane a H.Ist... csapataba,tiszta erdekbol letezik .ha igy folytatodik tovabb,megszünik,a masik csapat is.FUVOSZENEKARRAL KAPCSOLATOSAN vannak uj hangszerek es egyenruhak talan valasztasi kampanyra varnak hol az ifjusag főlzarkoztatasa,el kell gondolkodni hogy ki folytassa a falu vezeteset ha nem akarunk ezek nelkűl maradni mert amig valamit erdekbol tartunk fenn addig nen lessz gyűmolcse semminek....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehetne a következő 4 év az ebmeri értékek előtérbe helyezésenek időszaka, amikor nem az ÉRDEKEK döntenek mindenben. Csak esélyt kell adnunk egy Embernek,hogy megvalósithassa elképzeléseit. Olvassátok Nagy Imre programfüzetét, melyben átfogó képet ad mindenről, amire oda kell figyelni egy községben-iskola, művelődés, fiatalok, turizmus stb. Ez nem arról szól, hogy fejetlenül 4 év alatt kétszer újitanak Művelődési házat, miközben az iskolát elhanyagolják.

      Törlés
  28. GYanúsan nagy a csend a faluban történt rablás körül. Azt hiszem félünk megkérdezni, hogy miért nincs egy ilyen nagy falunak, egy ilyen új épületnek infrakamerája? amely most valós képet mutatott volna a betörésről.Vagy, hogy mennyit költöttek ezekre a vacakokra? Vagy miért kell csak nappal figyelni, hogy mi történik a Polgármesteri hivatalnál? Vagy biztonságban érezhetjük magunkat saját lakásainkban? És a turisták?

    VálaszTörlés
  29. BS és társai megérthetnék már, hogy Parajd túllépett a plakátletépések korszakán. Ha az döntené el a választások eredményét, hogy ki tépett le több plakátot, akkor tényleg baj lenne Parajd község lakosságával.

    VálaszTörlés
  30. Az elmúlt 12 évben csak azok a megvalósítások történtek, amit a polgármesterre rákényszerítettek odafentről, hogy Parajd se nézzen úgy ki, mint egy migráns tanya. Ezenkívül más semmi sem történt. Saját elképzelésű projekt egy sem volt, csak a készeket kellett végrehajtani. Pedig lehetett volna. Sportbázis (nem a lezárt futballpálya), sétáló park, modern parkolók (föld alatt, vagy házban), az ivóvíz olcsó megoldása (erre évekkel ezelőtt a tanácsosok kész tervet nyújtottak a polgármesternek, csak hát az olcsó vízből kevesebb a nyereség), az iskola felújítása. Ami a falut aránylag rendezetté és fejlesztési téren elfogadhatóvá teszi, az a lakók eredménye, akik új, modern házakkal gazdagították a falut. Ebben a polginak csak annyi szerepe volt, hogy lassította legtöbb esetben a papírok beszerzését és az engedélyek kiadását.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon igazad van. Az eddigi fejlesztések tulajdonképpen Europa fejlődesenek a jelei. Ellenben a parajdi beruházások nem a jövőbe néznek, mert már most sem elegitik ki a fiatalabb generáció igényeit. Mert epült ovodánk napközi nélkul, van fitness termunk ablakok nelkul, foci palyank oltozo nelkul, van nem mukodo szennyviztisztito állomasunk; az iskolákrol nem is beszélve. Ezért nem szabad bedőljunk a választások előtt lerakott járdalapok látványára.

      Törlés
  31. Nem hiszem el, hogy ennyire érdektelenek lettek kedves olvasóink. Vagy talán tökéletesen megfelel az az összeállítás, amit felajánlottak nekünk a régiek? Elkápráztatnak a most folyó munkálatok és nem vesszük észre az átveréseket? Hogy mindez csupa szemfény vesztés? Nem látjuk, hogy már máshol mindez el van felejtve, mi meg ezzel kampányolunk?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én úgy gondolom, hogy a legtöbb ember látja az átverést ezekben az utolsó percben elvégzett munkálatokban. Vicces és szégyellnivaló ahogyan újra hülyének néznek. A parajdiak nem hülyék: tudják, hogy változtatni kell ezen.

      Törlés
    2. Kellene de valamiért, jó van ez így! Vagy csak, nem érdekli a falu infrastruktúrája, fejlődése, kultúrája.

      Törlés
  32. A félelem nagy úr! Vannak kiválasztottak meg vesztegettek, mindenki tudja. Így jó ahogy van. Vajon tudja e?

    VálaszTörlés
  33. Ha valaki atutazik korondon tessek megnezni ,hogy kene kinezzen egy jarda osszehasonlitando felsosofalvan tejbegyujto kozponttal szembenivel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. S erre a jardara 520000 lejt koltottek (regi lejben ötmilliárd kétszázmillió) Benne van az RMDSZ könyvben dicsekednek vele. Máshol ennyi pénzböl sokkal több megvalosul.Mivel magyarázza ezt a mi felsősofalvi Nagyasszonyunk, aki a semmit is olyan jól meg tudja dicsérni.

      Törlés
    2. MEGINT KISZURJÁK A SOFALVIAK SZEMÉT A SZINTE SEMMIVEL, MINT MINDEN VÁLASZTÁS ELŐTT

      Törlés
  34. Sófalván az épülő járda a falunak szól, vagy a mögötte húzódó telek tulajdonosának? Mert a legkevésbé igénybe vett részen épül (még az Átalban is többen járnak, mint ott), amíg a legforgalmasabb, és a forgalom számára is a legveszélyesebb részek nem fontosak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sófalviak ezt meg kellene köszönjétek azoknak a RMDSZ tanácsosoknak akik igy akarták a járdát, mert ők az egész falu érdekeit kellene képviseljék és nem csak egyes személyeket. Ilyenkor szavazás előtt gondolkozzatok...

      Törlés
  35. Nézem a fényképet az rmdsz füzet boritoján és az jut eszembe hogy Derzsi Zoltan 4 évvel ezelött még látta a valóságot Bokorról most pedig büszkén kihuzza magát mellette. Mikor volt őszinte, most vagy 4 éve. Azt hiszem soha nem is érdekelték a választópolgárok, mert csak a sajat érdekeit nézte.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
    2. A renegátok!!

      Törlés
  36. Remélhetöleg valaki felfigyel arra, hogy mik történnek Parajdon a választások előtt. Az RMDSZ tanácsosok járják a házakat és kérdezgetik megfélemlitik az embereket!!! Sőt még a nevüket is felirják. Ez törvényellenes!!!Ilyen nem történik más faluban! ATENTIE La Praid se întâmplă lucruri grave!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez bizonyítja, hogy az udemeráj elszektásodott, nem az általános értékek szerint képviseli a választóit. Sőt, egyáltalán nem képviseli, csak a saját pénztárcáját nézi, pedig a kolozsvári Szent Mihály templomban másképpen szólt a fogadalom-esküjük.

      Törlés
    2. Sajnos csak nevetni tudok ahogyan olvasom ezeket a kampány irományokat, amatőr és primitíven mocskolódó szövegek . Tényleg ezzel lesz több szavazat ? Vagy pont ezért kevesebb ? Majd meglátjuk vasárnap.

      Törlés
  37. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélhetőleg "Europa szele" nemcsak téged hanem minket, parajdi fiatalokat is megérintett és képesek leszünk Parajd jövőjéről pozitivan dönteni, nem hagyva, hogy nagyszüleink válasszanak helyettünk.

      Törlés
    2. Ugy legyen. Minden fiatalt vigyetek el szavazni! Remelhetoleg nem minden "nagyszulo" fog a maradasra szavazni.Van koztuk is aki a valtozast akarja, oket is ki kell vinni, mert csak ugy lehet a valtozast elerni.

      Törlés
  38. Az a baj,hogy akik raszavaznak,azok csak a leaszfaltozott utcakat latjak s azt,hogy milyen jo templomba jaro ember.Ezt sem olvassak,feszbukon sincsenek jelen,sot szappanoperan kivul semmit nem neznek a teveben,de az is lehet irni s olvasni sem tudnak....

    VálaszTörlés
  39. Te zoldfulu zoldember te bunko, faragatlan, ontelt, mit kepzelsz magadrol, hogy a 21 ., szazadban valaki ne tudna irni meg olvasni, azert, mert te a facebokon logsz. Mindenki szive joga, hogy kit valaszt a leaszfaltozott utcakrol eltekintve. Na meg ha valaki templomba jar oda nem megy rossz helyre. A TV nezessel kapcsolatban meg mindenki azt nez, amit akar, ennyi...A polgarmester jeloltekkel kapcsolatban meg mindenki dontse el jajat maga...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igy van, dontse el mindenki, de ne azutan miutan raijesztettek...

      Törlés
  40. Valaki tudja, hogy mi lesz a sorsa a régi rendelőnek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. After school - azt jelenti, hogy "mikor mar nem lesz iskola" sem. Vagy Ilu bolt

      Törlés
    2. Bokor Sándor emlékháza.

      Törlés
    3. A Szent Ferenc alapitvany foglalja el.

      Törlés
  41. Az ember szive joga,hogy kit valaszt....aham!Akkor miert is maszkalnak hazrol-hazra a meggyozo emberek?Csak kerdezem...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt kerdezgetem magamtol: Mi, parajdiak demokraciaban elunk? Ez tortenik velunk 25 evvel a forradalom utan? Ezert haltak meg 1989-ben emberek? Milyen jovot szanunk gyermekeinknek? Kell-e felni vagy csak nem vagyunk elegge batrak? Akarunk-e demokraciaban elni? Vagy jobb nekunk a kommunizmus?!

      Törlés
  42. Tegnap láttam programbeszélni a Bokrot, ahol fűt-fát ígér, többek közt a csengős épület feljavítását is. Ezzel csak annyi a baj, hogy ugyanezt megígérte nagyobbik fiam nyolcadikos kicsengetésén is, rövidebb határidőt ígérve. Akkor azt mondta, hogy ősszel már a felújított épületbe kezdhetnek a gyerekek. Azóta már a kisebbik fiam is egyetemre jár, a csengős pedig úgy van ahogy volt. Kár olyanokkal kampányolni, amikkel már kampányolt, de nem csinált semmit.

    VálaszTörlés
  43. Csak rövidke kérdés mi külföldiek hogyan tudunk szavazni netem nemlehet?Amugy végig olvastam a bejegyzéseket mindenkinek igaza van,sorban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hiszem,hogy tudnátok szavazni.

      Törlés
  44. "nem igazán vagyok buszke, de muszáj volt megtenni a lakók védelmének érdekében..." mondja Német László RMDSZ tanácsos a reklámfilmben a viz drágitásával kapcsolatban. Ebből csak egy következtetést tudok levonni: a lakók saját érdekükben fizetik az ország egyik legmagasabb vizárat(hasonlóan magas árat csak Buzauban találtam, de ott legalább müködik a szennyviztisztitó rendszer,mi meg átverve jól megfizetjük azt is ami nincs).

    VálaszTörlés
  45. Sajnos van egy néhány ember aki az elmúlt években súlyos műtéten esett át, "kivették a gerincét" és emiatt gerinctelen emberek lettek, vagyis "lics ide -locs oda" fajták. De az új vezetőkre is ez vár, ha nem figyelnek kellőképp az orvosokra (Bukarestiből, a megyeszékhelyről, a drága Európából, ....)

    VálaszTörlés
  46. Megkezdődött a cigányok itatása, persze senki sem fog felfigyelni rá. Egyeseknek mindent szabad, mint a kommunizmusban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szegenyeket is lefizetik, 50 lejt kapnak a szavazatukert, gondolom nem kell mondanom kik a lefizetok. Ezek a mar megszokott "becsuletes valasztasok" Parajdon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Törlés
    2. Velejéig romlott az az (?)ember! Isten közelsége nemcsak abban kell megmutatkozzon, hogy bemegyek és kijövök a templomkapun. Jézus tanitásainak az elfogadása becsületet, emberséget, tiszta lelket, igazmondást és még sok pozitiv emberi tulajdonságot jelent. Az idő mindig beigazolta, hogy ami jot tett azt a látszatért tette, hogy alantas céljait elérhesse.

      Törlés
    3. Tévedés, nem templomba járó ember a Bokor. Csak akkor van ott, amikor névszerint megköszönnek neki valamit vagy a padokból, vagy a szószékről. Például a kórus ruháira adott pénzt. Pedig a kórus tagjai is tudhatnák, hogy nem az unokái szájától vonta meg, hanem a tanácsos urak szavazták meg a közpénzből. Dicsérendő, csak nem kell kisajátítani, ami nem az övé. Vagy a tanácsnak a templomjavításra adott pénzét is a Bokornak köszönték meg, s így tovább. Na, ilyenkor van ott a templomban. Ezek szerint előre megmondják, hogy mikor fognak köszönetet mondani, hogy ott legyen és ne dicsérjék fölöslegesen.

      Törlés
  47. Nincs tiltva az oldal, csak nem minden megjegyzés tehető közzé. (bizonyos szavak használata nem fér bele a blog tartalmába)

    VálaszTörlés
  48. Nagyon igazad van, hogy altalaban akkor megy templomba, amikor megkoszonik az adomanyt, amit a melldongetos Bokor ur maganak tulajdonit, holott mmindannyiunk adofizeto penzunk. Gondolkodjatok el valaszto polgarok, hogy hogyan tovabb.....

    VálaszTörlés
  49. Gyerek is választó polgár, nem hallgass a neve.

    VálaszTörlés
  50. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha valaki közülük a dutyiba kerül,nem fogok csodálkozni. A törvény most szigorúan bűnteti az eféle kampányfogásokat.

      Törlés
  51. Hál Istennek két jelöltűnk van. Kétféle ember, kétféle műveltségi szint, kétféle kor, kétféle képzettség. Egyik Parajd községet szeretné fejleszteni, a másik azt igéri hogy egész Kárpát medencéért tenni fog. Lehet választani!

    VálaszTörlés
  52. Mindennek rendelt ideje van,ez bibliai tanítás, az élet minden szakaszának megvannak a maga kihívásai és lehetőségei. Az idős kor nem a karrierről, nem a nagy lépésekről,nem a fizikai és szellemi megterhelésről szól,márpedig a polgármesteri feladatkör ezeket megköveteli.Én is ugyanahhoz a korosztályhoz tartozom mint a jelenlegi polgármester,és sikerült szembenéznem és elfogadnom az idősödő korom korlátait, melyek természetes biológiai folyamat következményei, nem lehet megállítani, hiába, lejárt a szavatossági idő. Ezt tudomásul kell venni,át kell adni a stafétabotot, bízni kell a fiatalokban és segíteni őket tudásunkkal, rutinunkkal, élettapasztalatainkkal.Szépen kellene megöregedni mindenkinek, mert úgy lenne jó,ha hajlott háttal is, de egyenes gerinccel békésen éljük a sok munkával kiérdemelt hátralévő ajándékéveinket.Igen, ideje van az elengedésnek, mert nagyon gyanús és elitélendő a hatalomhoz való görcsös kapaszkodás.

    VálaszTörlés
  53. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  54. N I B egy épp mondatot nem tudna elmondani Az a gerinces Néppárt a pájázat az nem motorbicikli és nem inivalo!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szónoklat nem viszi előre a községet ... amint az elmúlt 12 év mutatja. Itt csak B S fejlődött anyagilag.

      Törlés
    2. Nem szónokolni kell, hanem tenni kell! Meg osztott lett a Székely, egymást marjak. Miről beszélünk akkor? Románok lettek, nem Székelyek.

      Törlés
    3. NIB, ha észrevetted, független. Ne keverd a Néppárttal. Azonban írni nálad jobban, és helyesebben tud.

      Törlés
    4. Ilyen helytelenül még senki nem irt ezen a blogon. Ez tehát a másik oldal szintje. Külömben az RMDSZben hány volt ENMP tag van?

      Törlés
  55. "Szabadságot csak annak adnak, aki tudja kezelni, aki megérett rá." (Oravecz Nóra) "A társadalom szabadságának valódi fokmérője...nem az, hogyan kezeli a talpnyalókat, hanem az miként bánik az egyet nem értőkkel" (Glenn Greenwald) "Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság." (Thomas Jefferson)

    VálaszTörlés
  56. Negyedik választás amikor győz a hazugság az igazság felett, a csalás a becsületesség felett, a butaság az értelem felett.

    VálaszTörlés
  57. No akkor el megy négy évre aludni a blog!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Soha nem alszik, csak sajna érdektelenné tesszük az embereket ilyen választásokkal!

      Törlés
  58. Ennek a blognak működnie kell! Fontos,hogy jelezve legyenek a rendellenességek, melyek a községben történnek, mégha ez névtelenül történik,akkor is. Tehát rajta! Legyen egy ez egy figyelő szem. Irjuk ki a hatalommal való visszaéléseket, a közpénzek nem tiszta felhasználását, a tanácsülések nem megfelelő lefolyását, a szemét és vizproblémákat, az erdőink irtását stb.

    VálaszTörlés
  59. Éljen a VAJDA (bulibás)

    VálaszTörlés
  60. A parajdi RMDSZ tényleg büszke arra , hogy polgármester jelöltjük milyen szavazó tábor segítséggel tudott nagy nehezen befutni els0kent? Es ezzel maga a polgármester is büszkélkedhet?
    12 ev után egy ilyen eredménnyel, kalapot illene emelni és helyet adni a fiataloknak!

    VálaszTörlés
  61. Most lehetne és kellene bizonyítani a gerincességet.

    VálaszTörlés
  62. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  63. Irjátok le a rendellenességeket is melyeket a szavazás napján tapasztaltatok.

    VálaszTörlés
  64. A tanacsba kik juttak be ha tudja valaki?

    VálaszTörlés
  65. Ha cenzúrázod es csak azt engeded at ami neked tetszik, semmi ertelme.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet cenzúrának nevezni, de sajna vannak emberek akik nem tudnak kulturáltan írni.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  66. "Szabadságot csak annak adnak, aki tudja kezelni, aki megérett rá." (Oravecz Nóra),milyen igaz. Es mi Parajdiak mikor erunk meg ra? Bar tudjuk, hogy milyen modon nyert, megis fajdalmas. Megkerdeztem egy 70 eves bacsit , hogy miert nem megy szavazni? A valasza az volt: mert Sanyit nem akarom, es mar nem bizok senkiben, eleget hitegettek, es en kozben megoregedtem. Igen ha ebben az utemben erunk meg arra hogy merjunk a valtozara szavazni, akkor talan a most fiataljaink dedunokai majd megteszik. Igen ha meg itt lesznek, ha meg a szep magyar nyelvunket beszelik es nem egy idegen nyelvet amit mi dedszulok mar meg sem ertunk, mert ok mar egy mas orszag, vagy mas vilagresz allampolgarai lesznek. Igen igy fogunk elfogyni, es mi szepen , lassan, belefasulni a mindnnapok gondjaiba. Nem kell mar nekunk ovoda, iskola, jatszoter, mert mar nem lez akinek.
    Kedves N B I. Koszonjuk hogy megprobaltad,bar tudtad hogy nem lesz konnyu, mert nem lesz tiszta jatszma. Koszonjuk hogy egy par napig volt iluzionk, es probaltuk hinni, hogy gyozhet a becsulet. Es koszonet a partnak aki felkarolt es biztatott, mert fuggetlenkent nem volt konnyu dolgod. Es koszonet mindenkinek aki eljott szavazni. Sokan voltunk, de nem voltunk elegen.

    VálaszTörlés
  67. Gyözni is tudni kell!!!!!!!!!! (4-év mulva sem lesz eséjetek evel a fell állásal)!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt nem igy mondják, vesziteni is tudni kell, felemelt fővel.(mert a győztest nem kell biztatni, esetleg a becsületes győztes megérdemli a gratuláciot, ami a jelen helyzetben nem időszerü) Mellékesen, a hasonulatot az 5-8 osztályban megtanitottak. Helyesen igy irják: "esélyetek ezzel a felállással" Itt nem csak fogalmi hibak vannak de tudatlanság is. Sajnos többségben ilyen emberek vezetik a falut. Szegyelném még névtelenül is közzé tenni egy kétsoros irást, tele hibával. A névtelenség nem hatalmaz fel arra hogy a tudatlanságunkat mások bantalmazására használjuk fel.

      Törlés
  68. Igen, látszik az írásod alapján, hogy kikkel lehetett győzni ! (Fell) a fejjel.

    VálaszTörlés
  69. Tenyleg nem kellene ez a blog aludni menjen.Viszont valaki vissza-visszater ide es probalna nagyokat mondani de leirni semmikepp nem sikerul neki.Szoval uzenem az illetonek,hogy kerjen par maganorat valamelyik tanitonotol.Miert gondolja,hogy barki is komolyan veszi ot,ha irni sem tud??
    N.I.B koszonjuk neked es arra kerunk ne allj felre!Nagyon sokan vagyunk melletted.Ugy is kepesek lehetunk letrehozni szep dolgokat,hogy nem ulunk a barsonyszekben vagy korulotte,ha vagyunk elegen!Folytasd,amit elkezdtel,parbeszedet a fiatalokkal.Cselekedjunk,nezd meg milyen sokan vagyunk!!

    VálaszTörlés
  70. ... és helyesen írni is tudni kell...

    VálaszTörlés
  71. Vissza, vissza nézek ide. Érdekesen alakulnak a beírások. Nyelvi problémák, helyesírási, fogalmazási problémákon akadnak ki. Helyi problémák nem aktuálisak, át megy oktatásba. Na, majd négy év múlva benézek. További cseverészést kívánok.

    VálaszTörlés
  72. Nem az a lényeg hogy helyes-e az irás vagy sem hanem az hogy mi lett volna ha ök nyertek volna ilyen bandával.Ma ki szúrják a plakát szemét holnap a miénket.S ez a sok mocskolodás.

    VálaszTörlés
  73. Mit akartok ha valaki nem tud helyesen irni akkor hallgasson, ezt kellett volna választani.

    VálaszTörlés
  74. Na, a polgármester megkezdte a fenyegetőzést. Minden fehérbőrűt ki akar nyírni a faluban. Csak azt nem tudom, hogy akkor kik fognak adót fizetni, hogy a fizetése is meg legyen?

    VálaszTörlés
  75. Valaki szóljon a polgármesternek,hogy a falu fehérbőrű lakosságának a 70%-a nem őt választotta,nincs miért úgy köszöngesse a bizalmat!!Szánalmas,hogy még meg is ünnepli a győzelmet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon-nagyon igazad van. De Ők tudják a legjobban, hogy ez a győzelem tulajdonképpen egy nagy veszteség. Mert ha összeadják a lefizetetteket, akkor bizony nagyot veszitettek.

      Törlés
  76. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  77. Egy normális, úgymond élettapasztalt ember, nem veszi észre, hogy ő a vesztese a választásnak! Sőt büszke arra, hogy 140 szavazattal többet kapott 12 éves polgármesterség után. Ünnepel és bosszuskodik. Tényleg szép eredmény polgármester Úr. Igaz Úriember akkor volna igazából, ha elismerné a kudarcot és nyugdíjba vonulna. De nem engedi a hatalomvágy. Ez volna a Székely becsület és tartás? Sándor, gondolkodjon el, hogy nyert, nézzen tükörbe és ha tényleg egy elégedett ember néz vissza csak akkor maradjon.
    Ez volna a székely becsület!

    VálaszTörlés